Memory (Jyosilpsycho-hub-website)

Human Memory

01. The definition of memory is that it is an active system that receives, organizes, and

  • stores information.
  • discards old information.
  • decays information.
  • filters all incoming information.

ANSWER: Stores information

02. The process of holding information in memory is referred to as

  • storage.
  • retrieval.
  • encoding.
  • organization.

ANSWER: Storage

03. The storage capacity of long-term memory is best described as

  • a single item.
  • limitless.
  • about seven items.
  • about seven volumes.

ANSWER: Limitless

04. Psychologists have concluded that long-term memories fall into the following two categories:

  • semantic memory and fact memory.
  • fact memory and mnemonic memory.
  • procedural memory and fact memory.
  • semantic memory and redintegration memory.

ANSWER: Procedural memory and fact memory

05. Decay theories of memory loss seem to be most appropriate for

  • memory based on visual images.
  • long-term memory.
  • muscular memory.
  • short-term memory and sensory memory.

ANSWER: Short-term memory and sensory memory

06. The first step in placing information into memory storage is

  • mnemonic memory.
  • rehearsal.
  • short-term memory.
  • sensory memory.

ANSWER: Sensory memory

07. Recoding, chunking, and rehearsal are especially important for the improvement of

  • eidetic imagery.
  • sensory memory.
  • short-term memory efficiency.
  • long-term memory traces.

ANSWER: Short-term memory efficiency

08. Working memory is associated with which of the following?

  • long-term memory
  • integrated memory
  • sensory memory
  • short-term memory

ANSWER: Short-term memory

09. Who determine what information is transferred from sensory memory to short-term memory?

  • Repression
  • Encoding failure
  • Selective attention
  • Eidetic encoding

ANSWER: Selective attention

10. Which of these following/(S) refers to the fading of memory traces from short-term memory.

  • Decay
  • Disuse
  • Encoding failure
  • Decoding failure

ANSWER: Decay

11. _____ primarily keeps memories active in short-term memory.

  • Long-term memory
  • Dual memory
  • Elaborative rehearsal
  • Maintenance rehearsal

ANSWER: Maintenance rehearsal

12. Information is remembered without explicit cues or stimuli, often verbatim in

  • recognition.
  • relearning.
  • recall.
  • redintegration.

ANSWER: Recall

13. Things that are heard are held as a brief _______ in the sensory register.

  • image.
  • engram.
  • echo.
  • icon.

ANSWER: Echo

14. Remembering the first and last items of a list better than items in the middle is due to

  • redintegration.
  • the pseudo-memory effect.
  • the tip-of-the-tongue phenomenon.
  • the serial position effect.

ANSWER: The serial position effect

15. Which of the following can help to create false memories?

  • age regression
  • hypnosis
  • suggestion
  • all of the above

ANSWER: All of the above

16. Procedural memory would be affected by damage to the

  • motor cortex.
  • cerebrum.
  • cerebellum.
  • limbic system.

ANSWER: Cerebellum

17. The tendency for prior learning to inhibit recall of later learning is called

  • repression.
  • encoding failure.
  • retroactive interference.
  • proactive interference.

ANSWER: Proactive interference

18. The part of the brain that functions as a “switching station” between the STM and LTM is the

  • RAS.
  • hippocampus.
  • cerebral cortex.
  • engram switching center.

ANSWER: hippocampus

19. _______ concentrates on the meaning of information you want to remember.

  • Dual memory
  • Long-term memory
  • Elaborative rehearsal
  • Maintenance rehearsal

ANSWER: Elaborative rehearsal

20. Transforming incoming information into usable form is a stage called memory.

  • storage.
  • retrieval.
  • encoding.
  • organization.

ANSWER: Encoding

Thanks for complete this section. Move to next section.

Learning

Perception

Sensation

Eating Disorder Inventory (EDI) Questionnaire

Beck Depression Inventory-II (BDI-II)

Children’s Depression Inventory (CDI)

If you want to connect with me, click on the below link:-

Facebook group

Instagram

Twitter

Linkedin

Telegram

Youtube

Leave a Reply

error: Content is protected !!