Learning-Jyosilpsycho-hub (website)

Learning

01. Learning is best defined as

  • a permanent change in behavior due to physical development.
  • any change in behavior caused by punishment.
  • any change in behavior.
  • a relatively permanent change in behavior due to past experience.

ANSWER: a relatively permanent change in behavior due to past experience

02. In Pavlov’s experiments with dogs, salivation was the

  • conditioned response.
  • conditioned stimulus.
  • unconditioned stimulus.
  • unconditioned response.

ANSWER: unconditioned response

03. In Pavlov’s experiments with dogs, the conditioned stimulus was the

  • bell.
  • food.
  • salivation to the food.
  • salivation to the bell.

ANSWER: Bell

04. In Pavlov’s experiments with dogs, the bell (prior to conditioning) was the

  • unconditioned stimulus.
  • conditioned stimulus.
  • neutral stimulus.
  • unconditioned response.

ANSWER: Neutral stimulus

05. After pairing the CS and US in a series of conditioning trials, the organism learns to respond to the CS alone. This response is then called

  • conditioned stimulus.
  • unconditioned response.
  • unconditioned stimulus.
  • conditioned response.

ANSWER: Conditioned response

06. In Pavlov’s experiments with dogs, the bell (during and after conditioning) was the

  • unconditioned stimulus.
  • conditioned stimulus.
  • conditioned response.
  • unconditioned response.

ANSWER: Conditioned stimulus

07. In classical conditioning, events critical to the learning occur __ the response.

  • after
  • before
  • simultaneously with
  • in a manner unrelated to

ANSWER: Before

08. In Pavlov’s experiments with dogs, food was the

  • conditioned stimulus.
  • unconditioned response.
  • conditioned response.
  • unconditioned stimulus.

ANSWER: Unconditioned stimulus

09. A dog that gets rewarded for the first bark it makes in each ten minute period is being reinforced on a __ schedule of reinforcement.

  • fixed interval
  • variable interval
  • Continuous
  • fixed ratio

ANSWER: Fixed interval

10. To strengthen the connection between the CS and the CR, the CS must

  • precede the US.
  • generalize to the UR.
  • be identical to the US.
  • be followed by the UR.

ANSWER: Precede the US

11. A neutral stimulus is one that

  • depends on the size of the UR.
  • does not evoke the UR.
  • leads to an increase of the UR.
  • leads to a decrease of the UR.

ANSWER: Does not evoke the UR

12. For conditioning to occur, the proper order of events is

  • US-UR-CR.
  • CS-CR-UR.
  • CS-US-UR.
  • UR-US-CR.

ANSWER: CS-US-UR

13. For the connection between the CS and the CR to be strengthened, the CS must

  • precede the US.
  • generalize to the UR.
  • be identical to the US.
  • be followed by the UR.

ANSWER: Precede the US

14. The unconditioned stimulus, by definition, leads to a(n)

  • unconditioned response.
  • classic response.
  • conditioned response.
  • conditioned stimulus.

ANSWER: Unconditioned response

15. When a stimulus acquires the power to elicit a response as a result of being paired with a stimulus that already produces the response

  • operant conditioning has occurred.
  • aversive conditioning has occurred.
  • classical conditioning has occurred.
  • spontaneous recovery has occurred.

ANSWER: Classical conditioning has occurred

16. Which of the following describes the state of affairs after conditioning?

  • US-CR
  • CS-UR
  • CS-CR
  • US-UR

ANSWER: CS-CR

17. Two schedules of reinforcement that produce the highest rates of response are

  • variable interval and variable ratio.
  • fixed ratio and variable ratio.
  • continuous and fixed interval.
  • fixed interval and variable interval.

ANSWER: Fixed ratio and variable ratio

18. Presenting the conditioned stimulus without the unconditioned stimulus will result in

  • reinforcement.
  • extinction.
  • generalization.
  • spontaneous recovery.

ANSWER: extinction

19. When you are learning golf for the first time, you can hit one or two great shots throughout the round. What kind of partial reinforcement schedule are you reinforcing?

  • variable ratio
  • variable interval
  • fixed interval
  • fixed ratio

ANSWER: Variable ratio

20. Your handsome successful boyfriend turns on you every time, and then he calls you “I love you”. What do you expect from him in a blink of an eye

  • conditioned stimulus.
  • unconditional stimulus.
  • conditioned response.
  • unconditional response.

ANSWER: Conditioned response

Thanks for complete this section. Move to next section.

Perception

Sensation

Eating Disorder Inventory (EDI) Questionnaire

Beck Depression Inventory-II (BDI-II)

Children’s Depression Inventory (CDI)

If you want to connect with me, click on the below link:-

Facebook group

Instagram

Twitter

Linkedin

Telegram

Youtube

Leave a Reply

error: Content is protected !!