MCQ on Rorschach Inkblot test 3

MCQ on Rorschach Inkblot Test 3

01. In which year Rorschach Inkblot Test was published ?

  • 1879
  • 1910
  • 1921
  • 1922

ANSWER:1921

02. Which of the following is not a projective test ?

  • SIS
  • TAT
  • MMPI
  • DAPT

ANSWER: MMPI

03. Which of the following indices can be observed in an organic patient ?

  • Perplexity, Impotence, Perseveration, Automatic Phrases
  • High M, High FC, High R and High P
  • Both (a) and (b)
  • None of the above

ANSWER:Perplexity, Impotence, Perseveration, Automatic Phrases

04. A running dog would be scored as M determinant

  • True
  • False
  • Uncertain

ANSWER:False

05. What is the title of the book authored by Hermann Rorschach?

  • Rorschach Scoring Method
  • Rorschach Inkblot Test
  • Scoring and Interpretation of Inkblots Associations
  • Rorschach Psychodiagnostik

ANSWER: Rorschach Psychodiagnostik

06. Which of the following plates elicits a W response less frequently ?

  • I
  • IV
  • V
  • x

ANSWER: X

07. Which of the following is not a Rorschach scoring method?

  • Selva Method
  • Beck’s Method
  • Exner’s Method
  • Klopfer’s Method

ANSWER:Selva Method

08. Repetition of the same response to three or more consecutive cards without any intervening response is called ?

  • Perseveration
  • Contamination
  • Confabulation
  • None of the above

ANSWER:Perseveration

09. A running dog would be scored as M determinant

  • True
  • False
  • Uncertain

ANSWER:False

10. Rorschach test can not be administered on illiterate persons ?

  • True
  • False
  • Uncertain

ANSWER:False

11. Rorschach Inkblot Test is a :

  • Structured test
  • Semi-structured test
  • Unstructured test
  • Objective test

ANSWER: Unstructured test

12. Rorschach is a test of intelligence :

  • True
  • False
  • Uncertain

ANSWER: False

13. Who authored a book on Rorschach Inkblot Test in India ?

  • Prof. Dwarka Pershad
  • Prof. B.L. Dubey
  • Dr. R. K. Mishra
  • All of the above

ANSWER: All of the above

14. Rorschach is a highly reliable and valid tool ?

  • True
  • False
  • Uncertain

ANSWER:False

15. Rorschach Inkblot Test is published by

  • Psychological corporation
  • Grune & Stratton
  • Rorschach Society
  • Verlag Hans Huber

ANSWER:Verlag Hans Huber

Thanks for complete this section. Move to next section.

Click here to practice: MCQ on Rorschach Inkblot Test (Part-1)

Click here to practice: MCQ on Rorschach Inkblot Test (Part-2)

Human Memory

Learning

Perception

Sensation

Leave a Reply

error: Content is protected !!