Rorschach Inkblot Test (Jyosilpsycho-hub)

MCQ on Rorschach Inkblot Test

01. Rorschach Inkblot Test is a

  • Structured test
  • Semi-structured test
  • Unstructured test
  • Objective test
  • None of these

ANSWER: Unstructured test

02. Hermann Rorschach was a Swiss :

  • Psychiatrist
  • Neurologist
  • Philosopher
  • Physician
  • Clinical Psychologist

ANSWER: Psychiatrist

03. Rorschach Inkblots consists of ______ polychromatic images:

  • 4
  • 3
  • 6
  • 10

ANSWER: 3

04. Rorschach is a test of intelligence

  • True
  • False
  • Uncertain

ANSWER: False

05. Color shock is a neurotic phenomenon:

  • True
  • False
  • Uncertain

ANSWER: True

06. Which Rorschach plate evokes an attitude towards male authority?

  • IV
  • v
  • VI
  • VII

ANSWER:IV

07. Who developed Rorschach scoring system?

  • J.P. Guilford
  • Wilhelm Wundt
  • M.P. Holtzman
  • None of the above

ANSWER:None of the above

08. Who developed Indian norms for Rorschach Inkblot Test?

  • Prof. M. P. Gulati
  • Prof. M. Harshwardhan
  • Prof. H. S. Asthana
  • Prof. D.K. Awasthi

ANSWER: Prof. H. S. Asthana

09. Who authored a book on Rorschach Inkblot Test in India?

  • Prof. Dwarka Pershad
  • Prof. B.L. Dubey
  • Dr. R. K. Mishra
  • All of the above

ANSWER: All of the above

10. M:Csum is a measure of:

  • Experience actual
  • Experience balance
  • Motor Control
  • G factor

ANSWER:Experience balance

11. Rorschach test results are sufficient enough to diagnose a psychiatric disorder?

  • True
  • False
  • Uncertain

ANSWER:False

12. Rorschach is a highly reliable and valid tool?

  • True
  • False
  • Uncertain

ANSWER:False

13. The scoring and interpretation of Rorschach test require supervised training?

  • True
  • False
  • Uncertain

ANSWER:True

14. Single-response can be observed in which of the following mental disorders?

  • Schizophrenia
  • Brain pathology
  • Mental retardation
  • All of the above

ANSWER:All of the above

15. Rorschach is a group test?

  • True
  • False
  • Uncertain

ANSWER:False

16. Rorschach test can not be administered on children?

  • True
  • False
  • Uncertain

ANSWER:False

17. The object category for human face’ is:

  • H
  • (H)
  • Hd
  • (Hd)

ANSWER:Human detail (Hd)

18. FM is scored for following animal movement in Beck’s scoring method

  • Flying bat
  • Barking dog
  • Both (a) and (b)
  • None of the above

ANSWER:None of the above

19. Which of the following indices indicate matured emotionality?

  • Color-Form (CF)
  • Form-Color (FC)
  • Lambda (L)
  • Response Time

ANSWER:Form-Color (FC)

20. Card positions are recorded during response phase of the Rorschach test administration ?

  • True
  • False
  • Uncertain

ANSWER:True

Thanks for complete this section. Move to next section.

Human Memory

Learning

Perception

Sensation

Eating Disorder Inventory (EDI) Questionnaire

Beck Depression Inventory-II (BDI-II)

Children’s Depression Inventory (CDI)

Leave a Reply

error: Content is protected !!