Rorschach Inkblot Test2 (Jyosilpsycho-hub)

MCQ on Rorschach Inkblot Test 2

01. Which of the following indication can be observed in an OCD patient ?

  • Dd dominated approach
  • Contamination
  • Perseveration
  • All of the above

ANSWER:Dd dominated approach

02. Which of the following indication can be observed in a schizophrenic patient?

  • Perseveration
  • Color Naming
  • Multiple Card Rejection
  • All of the above

ANSWER:All of the above

03. Rapport with the subject is not required prior to Rorschach administration?

  • True
  • False
  • Uncertain

ANSWER:False

04. In Beck’s method, enquiry can be conducted immediately after obtaining responses on a card ?

  • True
  • False
  • Uncertain

ANSWER:False

05. Reality testing on Rorschach is viewed by which of the following indication?

  • Shape appropriate responses (F+%)
  • PO responses
  • Total Blot Area (W)
  • All of the above

ANSWER:Shape appropriate responses (F+%)

06. Many new responses in enquiry can be observed in which of the following psychiatric disorder ?

  • Dementia
  • Bipolar Disorder
  • Depression
  • OCD

ANSWER:Bipolar Disorder

07. Rorschach Inkblot Test is published by

  • Psychological corporation
  • Grune & Stratton
  • Rorschach Society
  • Verlag Hans Huber

ANSWER:Verlag Hans Huber

08. Which of the following researchers worked on Rorschach Inkblot Test for Doctoral thesis?

  • Deepak Kumar
  • Ruchi Jain
  • Jashobanta Mahapatra
  • All of the above

ANSWER:All of the above

09. Rorschach protocols can be summarized and interpreted through computerized software!

  • True
  • False
  • Uncertain

ANSWER:True

10. Which of the following is the scoring for Blot Areas?

  • W, D, Dd, S
  • F, M, C, V, Y, T
  • H, Hd, A, Ad, An
  • Afr, Csum, EB

ANSWER:W, D, Dd, S

11. Which of the following journals publishes maximum number of researches on inkblots in India?

  • Indian Journal of Clinical Psychology
  • Indian Journal of Mental Health and Disabilities
  • Indian Journal of Social Science Researches
  • SIS Journal of Projective Psychology and Mental Health

ANSWER:SIS Journal of Projective Psychology and Mental Health

12. Popular responses indicate:

  • Stereotyped thinking
  • Irritability
  • Group conformity
  • All of the above

ANSWER:Group conformity

13. Creativity is taped by which of the following Rorschach indices?

  • White Background Areas (S)
  • 3 Dimension Responses (V)
  • Human Action Responses (M)
  • None of the above

ANSWER:Human Action Responses (M)

14. Concrete thinking is taped by which of the following Rorschach indices:

  • Common Blot Areas (D)
  • Color-Form Responses (CF)
  • Affective Ratio (Afr)
  • All of the above

ANSWER:Common Blot Areas (D)

15. White Background Areas (S%) is suggestive of:

  • Negativistic, oppositional and suspicious behavior
  • Obedient, compliant and submissive behavior
  • Reality Testing
  • None of the above

ANSWER: Negativistic, oppositional and suspicious behavior

16. Which of the following information indicates anxiety?

  • Excessive card turning
  • Shading shock
  • Tactile (T) responses
  • All of the above

ANSWER:All of the above

17. Which of the following indication can be observed in a manic patient ?

  • High affective ratio
  • High color responses
  • High flower content
  • All of the above

ANSWER:All of the above

18. Introversive experience balance comprises of :

  • High human action (M)
  • High color responses
  • Both

ANSWER:High human action (M)

19. Which of the following indication can be observed in a paranoid patient ?

  • Eye responses
  • Hidden percepts
  • Pseudo-human percepts
  • All of the above

ANSWER:All of the above

20. Rapport with the subject is not required prior to Rorschach administration ?

  • True
  • False
  • Uncertain

ANSWER:False

Thanks for complete this section. Move to next section.

Click here to practice: MCQ on Rorschach Inkblot Test (Part-1)

Human Memory

Learning

Perception

Sensation

Eating Disorder Inventory (EDI) Questionnaire

Beck Depression Inventory-II (BDI-II)

Children’s Depression Inventory (CDI)

One thought on “MCQ on Rorschach Inkblot Test 2

Leave a Reply

error: Content is protected !!